Jehněčí řízky ve sněhové závěji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g EIDAM
  • 22.22 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 485.1 mg
  • Vláknina 105 mg
  • Vitamín A 105 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso z kýty rozkrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem a obalíme v mouce.

  • 2

    Sýr nastrouháme, z bílku vyšleháme pevný sníh. Do sněhu vmícháme nastrouhaný sýr, řízky namáčíme ve sněhu a z obou stran smažíme na oleji do zlatova.

Komentáře k receptu