Hrachovo-kroupové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 181 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 240 g Hrách
  • 100 g Kroupy ječné
  • 1.5 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 3 stroužek Česnek
  • 9 dl Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.31 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 139.7 mg
  • Draslík 164.1 mg
  • Vláknina 7044.9 mg
  • Vitamín A 7044.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem si namočíme 240 g dobře promytého hrachu, zalijeme ho 2,5 dl vody a necháme ho minimálně 12 hodin namočený. Druhý den vodu slijeme, hrách zalijeme čistou vodou (3,5 dl) a vaříme ho doměkka pomalu 1-1,5 hodiny. Poté dobře promyjeme 100 g velkých krup, dáme je do menšího hrnce, zalijeme 2,5-3 dl vody a pomalu je vaříme přibližně 1 hodinu doměkka. Uvařené kroupy a hrách scedíme, necháme v sítu okapat a pak je pomeleme na masovém strojku. Také pomeleme anglickou slaninu, očištěný česnek a cibuli. Vše v míse promícháme s pepřem, majoránkou, mletým chilli a vejci. Do směsi přimícháme asi 2 lžíce strouhanky na zahuštění.

  • 2

    Vytvarujeme menší karbanátky, obalíme je ve strouhance a usmažíme dozlatova z obou stran na rozpáleném vepřovém sádle.

  • 3

    Smažíme je přibližně 1-1,5 minuty z každé strany. Podáváme je teplé i studené.

Komentáře k receptu