Marinované tofu pečené na oříškovém másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 72 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 100 g Paprika zelená
  • 200 g Sýr Tofu - uzený
  • 10 g Oregano sušené
  • 100 g Kapie sterilovaná
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.56 polévková lžíce Máslo arašídové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 598 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 281.6 mg
  • Vláknina 6586.7 mg
  • Vitamín A 6586.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.9 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marináda: Do misky vylijeme worcesterskou omáčku, olej, rozmačkaný česnek a dobře promícháme.

  • 2

    Neochucené tofu nakrájíme na kostky a dáme do marinády na 60 minut. Tofu vyndáme z marinády a v pánvi na oříškovém másle opečeme 2 minuty.

  • 3

    Rajčata nakrájíme na měsíčky a dáme do mísy, přidáme na tenké plátky nakrájenou papriku a kapii, vše promícháme. Salát upravíme na talíře, přidáme opečené tofu, zakapeme olejem, posypeme oreganem, přidáme plátek citronu. Připravené porce si může každý sám dochutit solí, pepřem a citronovou šťávou.

Komentáře k receptu