Ledový salát s polníčkem a křenovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Salát ledový
  • 100 g Salát Polníček
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 7 dl Smetana jihočeská zakysaná15%
  • 1 dl Podmáslí AB jihočeské šlehané
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 231.6 mg
  • Vláknina 3087 mg
  • Vitamín A 3087 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme 1 dl vyšlehaného podmáslí, 7 dl zakysané smetany, 1 lžíci extra olivového oleje, 0.5 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička cukru, podle chuti 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky bílého pepře a 2 lžíce nastrouhaného křenu. Zálivku promícháme a dáme vychladit.

  • 2

    Pečlivě omyjeme listy ledového salátu a polníčku. Listy natrháme na menší kusy a dáme do větší mísy. Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme. Vše promícháme.

  • 3

    Saláty zalijeme vychlazenou zálivkou, zlehka znovu promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu