Steak se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Kedlubna
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 4 ks Rajčata
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 925 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 131.1 mg
  • Draslík 377.7 mg
  • Vláknina 4518.1 mg
  • Vitamín A 4518.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na silnější nudličky, cibuli nahrubo, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, kedlubnu oloupeme a nakrájíme na silnější nudličky, tvrdá rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Ve vodě 10 minut vaříme hovězí bujón.

  • 2

    Na oleji s máslem v hluboké pánvi nudličky masa zaprášíme moukou a za stálého míchání zprudka osmažíme dohněda. Přimícháme cibuli, žampiony, papriku a kedlubnu a s masem restujeme 2 minuty. Poté vlijeme vývar, přidáme rajčata, worcester, sojovou omáčku, víno, sůl, pepř, promícháme a 2 minuty dusíme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu