Vepřové steaky se sladkokyselou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelenina nakládaná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Šalotka
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 442 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 811 mg
  • Vláknina 9741 mg
  • Vitamín A 9741 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové (libové) maso z kotlety nakrájíme na steaky o síle asi 1 cm, omyjeme, osušíme, mírně osolíme a opepříme bílým pepřem. Šalotky nakrájíme na kolečka. Zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na velmi tenké plátky. Každý plátek pokryjeme kolečky šalotky a zázvoru, potom plátky přehneme a okraje uzavřeme párátky.

  • 2

    Pánev wok rozpálíme, přilijeme 2 lžíce oleje a směs prudce restujeme z každé strany po 1 minutě dozlatova. Potom na maso přidáme sladkokyselou pikantní zeleninovou směs i s nálevem a vše vaříme 3-4 minuty. Maso i se zeleninou během vaření opatrně promícháme a obrátíme.

  • 3

    Ze steaků vyjmeme párátka a se zeleninou podáváme s přílohami podle chuti.

Komentáře k receptu