Pečená hovězí roláda plněná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 60 g Ořechy Kešu
  • 40 g Slanina vepřová
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 150 ml Víno bílé
  • 60 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Bazalka sušená
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 164.8 mg
  • Draslík 679.7 mg
  • Vláknina 7288.1 mg
  • Vitamín A 7288.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na 4 plátky a rozklepeme. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, špenát opláchneme, necháme okapat, odkrojíme stonky a špenátové listy nahrubo nasekáme, sýr nastrouháme, kešu oříšky nahrubo nasekáme.

  • 2

    Na másle vyškvaříme slaninu, vmícháme cibuli, česnek, žampiony a asi 3 minuty smažíme. Poté vmícháme špenát, bazalku a strouhanku. Směs rozředíme a na mírném plameni povaříme, až směs zhoustne. Směs necháme vychladnout.

  • 3

    Plátky masa poskládáme tak, abychom utvořili jeden plát (plátky se musejí alespoň třetinou překrývat), osolíme a opepříme. Plát potřeme náplní, jen kraje plátů necháme volné, aby nám nádivka nevytékala, posypeme sýrem a oříšky. Plát opatrně svineme, obtočíme pečlivě režnou nití a roládu vložíme do pekáče. Maso podlijeme vínem, pekáč přiklopíme a maso pečeme v předehřáté troubě asi 2 hodiny. V průběhu pečení maso přeléváme výpekem, je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

  • 4

    Měkkou roládu zbavíme niti, nakrájíme na plátky a přelité vypečenou šťávou podáváme na servírovací míse.

Komentáře k receptu