Vepřové kotlety pečené v žampionové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 30 ml Whisky
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 124 mg
  • Draslík 477.7 mg
  • Vláknina 1116.5 mg
  • Vitamín A 1116.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a podél kosti lehce nařízneme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, petrželovou nať jemně nasekáme, sýr nastrouháme.

  • 2

    Na oleji osmažíme kotlety, po každé straně 2 minuty a přeložíme je do pekáče. Do výpeku vložíme žampiony a za stálého míchání smažíme asi 3 minuty, poté zaprášíme moukou a zarestujeme, na závěr vmícháme mletou papriku. Poté zašleháme smetanu, whisky, pepř, sůl, muškátový oříšek a povaříme na mírném plamenu asi 7 minut.

  • 3

    Žampionovou omáčkou přelijeme kotlety, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut. Před koncem pečení směs posypeme petrželovou natí a sýrem.

  • 4

    Po upečení ihned podáváme.

Komentáře k receptu