Kořeněné jehněčí kotlety smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Máslo čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 2 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Majoránka
  • 0.25 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.25 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Jehněčí kotlety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 195.4 mg
  • Draslík 663.9 mg
  • Vláknina 1340.4 mg
  • Vitamín A 1340.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na talíři smícháme rozmarýn, majoránku, tymián, pepř a sůl, kotlety omyjeme a osušíme.

  • 2

    Kotlety obalíme ve směsi koření, dobře do masa vtlačíme. Poté obalíme v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a v prosáté strouhance.

  • 3

    Kotlety smažíme na rozpáleném oleji s máslem, po každé straně asi 4 minuty a hned podáváme.

Komentáře k receptu