Kořeněné jehněčí maso s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 800 g Jehněčí maso
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Pórek
  • 100 g Rajčata
  • 200 g Olivy černé
  • 5 g Šalvěj čerstvá
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 100 g Cizrna
  • 90 ml Olej olivový
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 30 ml Zakysaná smetana
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Citron
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 825 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 812 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 164.8 mg
  • Draslík 385.8 mg
  • Vláknina 9853 mg
  • Vitamín A 9853 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1902.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. Rozmarýn, šalvěj a česnek očistíme a nahrubo nasekáme, smícháme s polovinou oleje a hořčicí. Ve vzniklé marinádě necháme odležet maso do druhého dne. Uchováme v chladu. Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka. Olivy a citron pokrájíme na plátky. Koriandr nakrájíme najemno. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Rajčata pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Marinované maso vyjmeme z marinády, osušíme, poprášíme moukou a osmahneme ve zbytku rozpáleného oleje. Poté přidáme pokrájená rajčata, protlak, cizrnu a pórek. Přimícháme strouhané brambory, vývar, polovinu citrónů a oliv, koriandr. Osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme 45 minut. Poté vmícháme smetanu, ozdobíme zbytkem oliv a citrónů.

Komentáře k receptu