Rýžový nákyp s tropickým ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Kompot ananasový
  • 225 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Limetková šťáva
  • 1 kávová lžička Limetková kůra
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Karambola
  • 1 ks Papája zralá
  • 1.75 dl Jogurt bílý
  • 8.5 dl Mléko nízkotučné
  • 1 balení Želatina čirá
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 4 polévková lžíce Rum bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 3.1 mg
  • Draslík 163.2 mg
  • Vláknina 3807.5 mg
  • Vitamín A 3807.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 14.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dáme do pánve mléko a rýži a uvedeme do varu. Vaříme 20 minut, dokud nebude rýže měkká a mléko se do ní nevstřebá. Občas zamícháme a vaříme nad malým plamenem. Poté přendáme směs do mísy a necháme vychladnout.

  • 2

    Do rýže vmícháme cukr, ananasovou šťávu, bílý rum, jogurt, kousky ananasu, šťávu a kůru z limetky a vše smícháme s želatinou připravenou podle návodu..

  • 3

    Vypláchneme vodou formu na bábovku a vlijeme rýžovou směs. Upěchujeme a necháme 2 hodiny chladit.

  • 4

    Poté vyklopíme na talíř. Střed vyplníme směsí tropického ovoce.

Komentáře k receptu