Bramborovo-celerový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 500 g Celer bulvový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 659 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 999.3 mg
  • Vláknina 16257.8 mg
  • Vitamín A 16257.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný celer uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vyjmeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Ve slupce uvařené brambory a natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vsypeme do mísy a přidáme na nudličky nakrájený celer a oloupaná, na tenké plátky nakrájená jablka. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.

  • 3

    Olej promícháme s octem, solí a pepřem. Nalijeme na salát a zlehka promícháme.

  • 4

    Salát podáváme dobře vychlazený.

Komentáře k receptu