Zeleninová pomazánka s masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 1000 g Rajčata
  • 50 g Česnek
  • 50 g Feferony
  • 1000 g Maso mleté - mix
  • 100 g Deko
  • 2000 g Paprika červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 384.1 mg
  • Vláknina 6430 mg
  • Vitamín A 6430 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 140.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky zbavíme jádřinců, omyjeme, poté je spolu s rajčaty, oloupanou cibulí a česnekem umeleme na masovém strojku. Vložíme do mísy, přidáme mleté maso, posekané feferonky, promícháme, přendáme do hrnce a zvolna dusíme dvě hodiny. V případě potřeby podlijeme troškou vody. Do směsi přimícháme Deko, směsí naplníme menší zavařovací sklenice, uzavřeme víčky a zavařujeme 30 minut.

  • 2

    Vychladlou pomazánku používáme na toasty, topinky nebo jako základ pikantních pokrmů.

Komentáře k receptu