Zeleninová pomazánka s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 1000 g Cibule
  • 1000 g Rajčata
  • 50 g Česnek
  • 2000 g Paprikové lusky čerstvé
  • 1000 g Vepřový ořez
  • 40 g Feferony
  • 100 g Deko
  • 900 g Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 32 mg
  • Draslík 595 mg
  • Vláknina 3065 mg
  • Vitamín A 3065 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.6 mg
  • Vitamín E 18.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky bez jádřinců, rajčata, oloupananou cibuli a maso pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, přidáme celý česnek, feferonky, dusíme zvolna přibližně hodinu. Podle potřeby podléváme vodou. Ke konci vaření necháme vodu téměř odpařit, hrnec odstavíme, zeleninu rozmixujeme, přimícháme olej, Deko, naplníme pomazánkou menší zavařovací sklenice a zavařujeme 20 minut.

  • 2

    Vychladlou pomazánku používáme na topinky nebo jako základ pikantních omáček.

Komentáře k receptu