Králík se zakysanou smetanou
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 750 g Králičí maso
 - 100 g Mrkev kořen
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 2 g Kari koření
 - 3 g Zázvor mletý
 - 5 g Šalvěj sušená
 - 300 g Zakysaná smetana
 - 100 g Petržel kořen
 - 1 ks Bobkový list
 - 50 plátek Celer bulvový
 - 1 l Voda pitná
 - 8 dkg Máslo čerstvé
 - 10 dkg Slanina vepřová
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 111 g
 - Sodík 865 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 186.5 mg
 - Draslík 1024.3 mg
 - Vláknina 5450.8 mg
 - Vitamín A 5450.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka očistíme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Nakrájenou zeleninu osmažíme na másle do červena, dáme stranou a v tuku smažíme králíka.
 - 
                                2
Přisypeme nakrájenou cibuli, okořeníme, osolíme a za občasného podlévání podusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu dáme vysmahnout, zalijeme vodou a podlijeme smetanou s rozmíchanou moukou. Provaříme, scedíme, vložíme zbylou vyškvařenou slaninu nakrájenou na kostičky. Podle chuti dokořeníme, okyselíme octem, maso pokrájíme na porce.