Fazolková smetanová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazolky mražené
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 177.7 mg
  • Draslík 238 mg
  • Vláknina 5339 mg
  • Vitamín A 5339 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

  • 2

    Mražené fazolky propláchneme, nakrájíme na kousky a povaříme v 1l osolené vody asi 20 minut doměkka.

  • 3

    Měkké fazolky zahustíme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou. Za stálého míchání chvíli povaříme, osolíme, ochutíme citronovou šťávou a nasekaným koprem.

  • 4

    Vejce nakrájíme na kolečka, rozdělíme do talířů a zalijeme polévkou.

Komentáře k receptu