Tagliatelle s kuřecím masem a bílým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 350 g Těstoviny Tagliatelle
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 150 ml Víno bílé
  • 300 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 1110.5 mg
  • Vláknina 18412.8 mg
  • Vitamín A 18412.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na oleji osmahneme kuřecí prsa do zlatova. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Na původním oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli a na kolečka rozkrájené papriky přibližně 5 minut. Vložíme zpět maso, nakrájená rajčata i se šťávou, víno, nadrobno pokrájenou majoránku, dle chuti osolíme a opepříme. Pod pokličkou dusíme 30 minut. Mezitím v hrnci uvaříme těstoviny. Scedíme je a pokapeme olejem. Do masové směsi vsypeme fazole, zamícháme a můžeme je servírovat na těstoviny.

Komentáře k receptu