Salát s těstovinou, mrkví a cuketou na asijský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Těstoviny konzumní
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 hrst Arašídy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Koriandr čerstvý
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 polévková lžíce Arašídová pomazánka
  • 3 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 180 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 62 mg
  • Vláknina 5337.5 mg
  • Vitamín A 5337.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali vinný ocet. Uvařené slijeme do síta, necháme okapat a pak je v míse promícháme s 1 lžící podzemnicového oleje.

  • 2

    Mrkve oškrábeme a nakrájíme na jemné nudličky. Stejně nakrájíme i očištěnou a omytou cuketu.

  • 3

    Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.

  • 4

    Zeleninu vaříme maximálně 4 minuty, pak ji zchladíme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.

  • 5

    Zálivku připravíme tak, že smícháme arašídovou pastu, scherry ocet, sójovou omáčku a zbylý podzemnicový olej. Vše dochutíme přidáním soli, černého pepře, kari koření a kajenského pepře.

  • 6

    Na suché pánvi krátce opražíme nahrubo nasekané arašídy.

  • 7

    Vychladlou zeleninu smícháme s těstovinami, přelijeme zálivkou a posypeme opraženými arašídy a lístky koriandru.

Komentáře k receptu