Zapečený špenát s houbami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Houby čerstvé
  • 450 g Špenát mražený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 146.4 mg
  • Draslík 315.9 mg
  • Vláknina 4123.5 mg
  • Vitamín A 4123.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na části másla orestujeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme špenát a chvíli podusíme.

  • 2

    V pánvi na másle osmahneme očištěné, nakrájené houby, přidáme sůl, pepř, kmín a dusíme do vysmahnutí tekutiny.

  • 3

    Houby smícháme se špenátem, podle chuti přisolíme a urovnáme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku.

  • 4

    Směs zalijeme rozšlehanými vejci, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu