Terina z mořského jazyka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mořský jazyk
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 125 ml Vývar z humrů
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 plátek Želatina bílá plátky
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 312 mg
  • Vláknina 448.4 mg
  • Vitamín A 448.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vychlazené plátky mořského jazyka rozmělníme a prolisujeme sítem.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu se zakysanou smetanou postupně vmícháme do rozmělněného rybího masa. Osolíme a opepříme.

  • 3

    4 hrnky vymažeme olejem a naplníme připravenou směsí 1cm pod okraj. Vložíme do vodní lázně, povaříme 10 minut, vyjmeme a necháme vychladnout.

  • 4

    Očištěné a omyté krevety vložíme do ohřátého humrového vývaru. Želatinu necháme nabobtnat ve troše studené vody, vymačkáme ji a rozpustíme v humrovém vývaru. Když vývar začne želírovat, zalijeme jím teriny. Přikryjeme a vychladíme.

  • 5

    Před podáváním hrnky krátce namočíme do horké vody a obsah vyklopíme.

Komentáře k receptu