Vývar zeleninový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 120 g Pórek
  • 120 g Mrkev kořen
  • 400 g Celer řapíkatý
  • 80 g Fenykl čerstvý
  • 80 g Rajčata
  • 40 g Tymián čerstvý
  • 4 ks Bobkový list
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2.25 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 88 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 451 mg
  • Vláknina 9612 mg
  • Vitamín A 9612 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata a přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Poté co je vývar hotový ho přecedíme a můžeme jej hned použít, nebo zmrazit.

Komentáře k receptu