Pečené kuře se zázvorovým sirupem
Suroviny
- 1600 g Kuře
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Pomeranče
- 4 ks Anýz celý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 plátek Zázvor nakládaný
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Sirup zázvorový
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 789 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 55 g
- Sodík 271 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 249.6 mg
- Draslík 711.6 mg
- Vláknina 2576.2 mg
- Vitamín A 2576.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zapneme troubu na 220°C. Nůžkami na drůběž u 2 malých kuřat přestříhneme prsní kosti a rozdělíme od sebe, ale tak, aby půlky zůstaly spojené. Do pekáče je položíme rozříznutou stranou dolů. 
- 
                                2Pomerančovou šťávu z 1 pomeranče, sójovou omáčku, zázvorový sirup a mletou skořici smícháme a nalijeme na kuřata, osolíme, opepříme a obložíme dílky z 1 pomeranče. Na každou 1/2 kuřete položíme 1/2 lžičky másla, plátky česneku, kousek okapaného konzervovaného plátku zázvorového stonku a 1 hvězdičku anýzu. 
- 
                                3Za občasného podlévání pečeme 25 minut, maso se propeče a na povrchu zhnědne, potom kuře přendáme na talíře a přelijeme šťávou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        