Tvarohové knedlíky švestkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 130 g Tvaroh měkký
  • 450 g Mouka polohrubá
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr moučkový
  • 300 g Švestky
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 182.5 mg
  • Draslík 202.9 mg
  • Vláknina 8340 mg
  • Vitamín A 8340 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Tvaroh vložíme do mísy, rozmačkáme, přidáme máslo, žloutky, cukr, špetku soli, přisypeme mouku a vypracujeme tužší tvarohové těsto. Odkrajujeme z něj stejně velké kousky, které dlaní rozmáčkneme, vložíme doprostřed 2 půlky švestek, zabalíme do kuliček, naházíme do vroucí vody, promícháme, aby se nepřilepily ke dnu a vaříme zvolna 15-20 minut.

  • 2

    Knedlíky scedíme, rozdělíme na talíře a přelijeme sladkou smetanou.

Komentáře k receptu