Sváteční polévka s bílým vínem
Suroviny
- 100 g Krabí tyčinky
- 250 g Kapr obecný
- 800 ml Vývar rybí
- 100 ml Víno bílé
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 hrst Hrášek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Vegeta
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 106 g
- Sodík 745 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 80.8 mg
- Draslík 715.2 mg
- Vláknina 6303.1 mg
- Vitamín A 6303.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očistíme a nastrouháme zeleninu. 
- 
                                2Rozpustíme v kastrolku máslo a osmahneme zeleninu. 
- 
                                3Přidáme mouku, promícháme a zalijeme vychladlým rybím vývarem. 
- 
                                4Promícháme, povaříme, přidáme kousky filé, krabí tyčinky, zelený hrášek a 15 minut vaříme. 
- 
                                5Přilijeme víno, krátce povaříme, přidáme smetanu a už jen prohřejeme. 
- 
                                6Ochutíme vegetou, pepřem, muškátovým květem a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        