Křenová omáčka bešamelová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Bešamel
  • 40 g Křen
  • 5 g Sůl
  • 4 g Cukr krupice
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 20 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 164 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 554 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 40.2 mg
  • Draslík 114.8 mg
  • Vláknina 680 mg
  • Vitamín A 680 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme bešamel a přivedeme k varu. Povaříme 15 minut, osolíme, přidáme zakysanou smetanu, nastrouhaný čerstvý křen, zakápneme octem, podle chuti osladíme a povaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Tuto omáčku podáváme ke grilovaným rybám.

Komentáře k receptu