Staropražský králík
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 120 g Cibule
 - 100 g Mrkev kořen
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 5 g Paprika mletá sladká
 - 50 g Petržel kořen
 - 800 g Králík
 - 250 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 500 ml Vývar z hovězích kostí
 - 30 ml Citronová šťáva
 - 15 dkg Slanina vepřová
 - 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 103 g
 - Sodík 1661 mg
 - Bílkoviny 73 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 229.3 mg
 - Draslík 1402.2 mg
 - Vláknina 5574 mg
 - Vitamín A 5574 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 64.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka očistíme, omyjeme a osušíme. V hrnci rozpustíme máslo, zesklovatíme na jemno pokrájenou cibuli, vložíme nakrájenou zeleninu a smažíme do zlatova. Zalijeme sběračkou vývaru, přisypeme papriku, přidáme nasoleného králíka a dusíme do měkka. Hotového králíka vyndáme, šťávu zavaříme smetanou s rozmíchanou moukou. Podle potřeby dochutíme, přidáme citronovou šťávu, scedíme a provaříme.