Salát s lososem a špenátem
Suroviny
- 400 g Losos - filety
 - 1 kávová lžička Křen
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 8 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Šalotka
 - 2 hrst Kopr čerstvý
 - 2 hrst Špenát listový čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 316 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 542.7 mg
 - Draslík 841.3 mg
 - Vláknina 2031.8 mg
 - Vitamín A 2031.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát a listy salátu opláchneme ve studené vodě a necháme okapat.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme do varu vodu a dáme do něj pařákovou vložku s několika listy salátu, na které položíme plátky lososa. Přikryté vaříme v páře 3 až 5 minut. Vejce uvaříme natvrdo.
 - 
                                3
Zbylé salátové listy a špenát dáme na talíře nebo do mělké mísy.
 - 
                                4
Uvařeného lososa nakrájíme na kousky, šalotky oloupeme a jemně nasekáme, oloupaná vejce rozpůlíme na délku. Vše pak dáme na salátové listy a špenát.
 - 
                                5
Zálivku připravíme tak, že rozmícháme vinný ocet a olivový olej, dochutíme křenem, osolíme a opepříme.
 - 
                                6
Připravený salát s lososem přelijeme zálivkou a posypeme jemně nasekaným koprem.