Ratatouille s vínem
Suroviny
- 200 g Lilek
 - 80 g Cibule
 - 200 g Paprika červená
 - 80 g Mrkev kořen
 - 200 g Cuketa
 - 300 g Rajčata
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 10 g Oregano čerstvé
 - 5 g Rozmarýn čerstvý
 - 15 g Petržel kudrnka
 - 10 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 240 g Veka
 - 30 g Protlak rajčatový
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 100 ml Víno červené
 - 30 ml Olej olivový
 - 3 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 851 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0.8 mg
 - Draslík 500.5 mg
 - Vláknina 8776 mg
 - Vitamín A 8776 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky, lilek očistíme, nakrájíme na kostky, papriky zbavíme jádřinců, pokrájíme na proužky, cuketu oloupeme a nakrájíme na hranolky, mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka, rajčata omyjeme a pokrájíme na kostičky, petrželku, oregano, tymián a rozmarýn posekáme, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli s česnekem a krátce osmahneme. Přidáme papriku, mrkev, lilek, cuketu, rajčata, trochu podusíme, přimícháme rajčatový protlak, promícháme, posypeme bylinkami, podlijeme vývarem a necháme 15 minut velmi zvolna vařit.
 - 
                                3
Dochutíme solí, pepřem, přilijeme červené víno a odstavíme.
 - 
                                4
Zeleninovou směs podáváme horkou s plátky bílé veky.