Koláč s citronem a skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Jablka
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Margarín
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 122.9 mg
  • Draslík 223.9 mg
  • Vláknina 6488.5 mg
  • Vitamín A 6488.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na větší kousky. Společně se 2 lžícemi moučkového cukru a 1 lžíci vody vaříme na mírném plameni 3-4 minuty. Jakmile začnou jablka měknout přidáme mletou skořici, zamícháme a nalijeme do zapékací misky (23x15 cm).

  • 2

    Utřeme světlý krém ze zbylého cukru a změklého margarínu, přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, rozšlehaná středně velká vejce a mouku s práškem do pečiva a krém ušleháme dohladka. Poté rozetřeme na uvařená jablka, povrch uhladíme a pečeme 25-30 minut v troubě na 180°C. Upečený koláč má zlatavý povrch, na dotyk bude pevný.

Komentáře k receptu