Hovězí maso po marocku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 60 g Koriandr čerstvý
  • 125 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Česnek
  • 1.5 polévková lžíce Koření Orientální
  • 2.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 108.8 mg
  • Draslík 372.4 mg
  • Vláknina 8503 mg
  • Vitamín A 8503 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kostky nakrájené hovězí maso rychle orestujeme ve větší pánvi na polovině oleje. Vyjmeme a odložíme.

  • 2

    Do pánve přilijeme druhou půlku oleje, přihodíme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a na středním plameni zesklovatíme. Vmícháme marocké koření, mletý korinadr, nakrájená oloupaná konzervovaná rajčata a hovězí vývar; vrátíme orestované maso, přikryjeme a 20 minut dusíme. Potom přidáme silné plátky mrkve a ještě 15-20 minut dusíme, je-li potřeba, můžeme dolít hovězí vývar, nakonec vmícháme čerstvý koriandr. Jídlo je hotové, máme-li maso a zeleninu měkké.

Komentáře k receptu