Čínsko Japonský salát s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Estragon
  • 3 g Máta
  • 250 g Hovězí svíčková
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Koření pěti vůní
  • 30 g Rukola
  • 70 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Koření Togarashi
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Cibule červená
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 polévková lžíce Sójová pasta Miso
  • 6 polévková lžíce Víno portské
  • 4 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 6 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1539 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 108.8 mg
  • Draslík 539.1 mg
  • Vláknina 8240.1 mg
  • Vitamín A 8240.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme hořčicovou omáčku, kterou po přípravě udržujeme teplou až do dalšího použití.

  • 2

    Hořčicová omáčka: Do kastrůlku vlijeme portské víno, smetanu, přidáme nasekaný estragon, miso, dijonskou hořčici. Nakonec vmícháme mátové lístky. Vše krátce na mírném ohni povaříme a potom odstavíme.

  • 3

    Citrónová omáčka: Do misky vymačkáme šťávu z 1 ks citrónu, přidáme rybí omáčku, sezamový olej, Tougharasi koření a suroviny důkladně promícháme.

  • 4

    Na přípravu masové směsí: maso umyjeme, osušíme. Potom ho přes folii naklepeme a nakrájíme na hodně tenké plátky silné půl cm. V pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme připravené maso. Osmažené maso necháme vychladnou a nakrájíme je na tenké proužky.

  • 5

    Vychladlé a nakrájené maso dáme do misky, kam přidáme nakrájené listy rukoly, fazolové klíčky, oloupanou a na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli a zamícháme. Připravený salát zalijeme citrónovou omáčkou, posypeme kořením a ještě jednou zamícháme.

  • 6

    Hotový salát rozdělíme podle porci na talíře, vedle dáme hořčicovou omáčku a podáváme.

Komentáře k receptu