Makrela smažená v lískových oříšcích
Suroviny
- 100 g Omáčka tatarská
- 500 g Makrela - filety
- 1 ks Citrony
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Chléb konzumní
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Ořechy lískové
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 45 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 166.3 mg
- Draslík 523.9 mg
- Vláknina 4586.8 mg
- Vitamín A 4586.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ořechy nasekáme, v míse je smícháme s rozdrobenou chlebovou střídkou. Do další mísy nasypeme mouku, smíchanou s pepřem a solí, ve třetí nádobě rozšleháme vejce. Filety z ryby nakrájíme na kousky, postupně obalíme v mouce, vejci a oříškové směsi. 
- 
                                2Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme rybu a po všech stranách přibližně 5 minut smažíme do zlatova. Necháme okapat na papírové utěrce, uchováme teplé. 
- 
                                3Hotové porce rozdělíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou, přelijeme tatarskou omáčkou a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        