Smažená makrela

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Makrela obecná
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Omáčka tatarská
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 77.5 mg
  • Draslík 9.7 mg
  • Vláknina 917 mg
  • Vitamín A 917 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu dobře očistíme a nakrájíme na menší kousky. Kousky ryby osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olivový olej a kousky ryby usmažíme ze všech stran dozlatova.

  • 3

    Rozdělíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou a podáváme s tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu