Vařená vejce se sardelovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Majonéza
  • 800 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 505 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 505.7 mg
  • Draslík 179.8 mg
  • Vláknina 2328.3 mg
  • Vitamín A 2328.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit, oloupeme, podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky.

  • 3

    V míse žloutky utřeme s máslem, vmícháme hořčici a sardelovou past, směs vyšleháme do pěny. Cukrářským sáčkem ozdobně plníme bílky.

  • 4

    Podáváme na salátových listech a přelijeme ochucenou majonézou.

  • 5

    Majonézu smícháme s cibulí, petrželovou natí, cukrem, citronovou šťávou, pepřem a solí.

Komentáře k receptu