Vařená vejce zapečená se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 100 g Květák
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Paprika zelená
  • 100 g Karotka
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 800 ml Voda pitná
  • 180 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 376 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 351.7 mg
  • Draslík 413.7 mg
  • Vláknina 4718.3 mg
  • Vitamín A 4718.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Zeleninu a žampiony nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V kastrole na polovině másla zpěníme cibuli, přimícháme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou osolíme, vmícháme koření a mléko. Dobře rozšleháme a provaříme. Omáčku necháme zchladnout.

  • 3

    Žampiony se zeleninou osmažíme na zbylém másle a rozdělíme do zapékacích misek. Na zeleninu položíme půlky vajec, přelijeme omáčkou, posypeme sýrem a v předehřáté troubě zapečeme.

Komentáře k receptu