Zapečené žampiony v sýrové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 600 g Žampiony čerstvé
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 486.1 mg
  • Vláknina 3186.8 mg
  • Vitamín A 3186.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze 3 lžic másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání ji zředíme mlékem a krátce povaříme. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a omáčku podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Očištěné žampiony nakrájíme na kousky, osolíme a krátce podusíme na másle.

  • 3

    Podušené žampiony vložíme do máslem vymazaného pekáčku a zalijeme připravenou sýrovou omáčkou.

  • 4

    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu