Vařená vejce v bramborovém salátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 80 g Majonéza
  • 100 g Zelenina nakládaná
  • 250 g Šunka dušená
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 5 ks Okurky nakládané
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.5 ks Kapie
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 4453 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 515.7 mg
  • Draslík 527.4 mg
  • Vláknina 14235.6 mg
  • Vitamín A 14235.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozpůlíme. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Okurky rozpůlíme a nakrájíme na vějířky.

  • 2

    Servírovací mísu vyložíme listy salátu, na ně narovnáme bramborový salát, do něj řeznou stranou vmáčkneme vejce, obložíme kornoutky šunky, okurkami a proužky naložené kapie.

  • 3

    Na bramborový salát uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Poté je oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, přidáme scezenou a okapanou nakládanou zeleninovou směs, bílou cibuli nakrájenou nadrobno, na kostičky nakrájené vařené vejce, osolíme, opepříme a promícháme s majonézou.

Komentáře k receptu