Studená okurková polévka se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 8 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Okurka salátová
  • 750 ml Mléko plnotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 246.6 mg
  • Vláknina 1720.5 mg
  • Vitamín A 1720.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kopr nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme, okurky oloupeme a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V hrnci smícháme smetanu s mlékem, octem, olejem, solí, česnekem a koprem. Do směsi vmícháme okurky a před podáváním necháme polévku vychladit.

Komentáře k receptu