Fazolková polévka s jarními cibulkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Fazolové lusky zelené
  • 50 ml Máslo čerstvé
  • 600 ml Voda pitná
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Rýže loupaná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 113.4 mg
  • Draslík 408 mg
  • Vláknina 6621.5 mg
  • Vitamín A 6621.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibulky očistíme, nakrájím na drobno i s natí. Fazolky nakrájíme na kousky, petrželovou nať a kopr nasekáme na jemno.

  • 2

    Na másle zpěníme cibulky, zalijeme vroucí vodou, vmícháme propláchnutou rýži, fazolky, osolíme a vaříme, až fazolky změknou. Poté přilijeme vroucí vývar, vmícháme vejce a za stálého míchání necháme srazit. Na závěr přidáme ještě smetanu, prohřejeme a polévku odstavíme. Před podáváním vmícháme bylinky.

Komentáře k receptu