Filet z platýse s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5.6 g Máslo čerstvé
  • 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 800 g Platýz - filety
  • 20 ml Olej olivový
  • 10 ml Omáčka sójová
  • 5 ml Sůl
  • 5 ml Pepř černý mletý
  • 250 ml Vývar rybí
  • 10 ml Ocet vinný
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 886 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 97.7 mg
  • Draslík 1390.8 mg
  • Vláknina 18083 mg
  • Vitamín A 18083 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, mírně osolíme a umístíme do drátěného cedníku. Rybí vývar vylijeme do hrnce, přilijeme trochu octa, osolíme a přihodíme dvě snítky čerstvého kopru. Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a na drobné kousky nakrájenou ji přidáme do vývaru. Vývar přivedeme k varu.

  • 2

    Cedník položíme na okraj hrnce, filety povaříme na mírném ohni zhruba 7 minut. Následně je vyjmeme a odložíme na teplé místo. Rybí vývar scedíme, odložíme stranou.

  • 3

    Mrkev a pórky omyjeme, nakrájíme na tenké proužky. Zeleninu zalijeme vroucí vodou a necháme ji 1 minutu spařit, následně ji zchladíme, necháme řádně důkladně okapat a odložíme. Houby řádně očistíme, nakrájíme na plátky. Citron opláchneme pod teplou vodou, necháme oschnout, kůru nastrouháme a dáme zatím stranou. Citron vymačkáme a žampiony polijeme lžící citronové šťávy. Na pánvi si rozehřejeme máslo, na něm podusíme houby po dobu 3 minut. Decentně osolíme a odložíme bokem.

  • 4

    Půlku rybího vývaru smícháme v hrnci společně s pepřem, sójovou omáčkou a olejem. Petrželku a zbytek kopru opláchneme, necháme uschnout a najemno nakrájíme. Rybu umístíme na talíř, ozdobíme mrkví pórkem, žampiony, citronovou kůrou a bylinkami a polijeme omáčkou.

Komentáře k receptu