Hrachová polévka rajská s krutony
Suroviny
- 300 g Hrách loupaný
 - 20.93 g Máslo čerstvé
 - 250 g Mrkev kořen
 - 3.54 g Sádlo vepřové škvařené
 - 700 ml Voda pitná
 - 700 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Rohlíky bílé
 - 1 ks Bobkový list
 - 3 ks Pepř černý celý
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 532 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 5 mg
 - Draslík 148.7 mg
 - Vláknina 11684.2 mg
 - Vitamín A 11684.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrách přebereme, zalijeme vodou a necháme přes noc namočený.
 - 
                                2
Mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Rohlíky pokrájíme na kostičky a také je osmažíme na másle.
 - 
                                3
K namočenému hrachu přilijeme vývar, vaříme zhruba 1,5 hodiny. Asi 20 minut před koncem varu vmícháme do polévky mrkev, rajčatový protlak, osmaženou cibuli, koření, sůl a dovaříme.