Uzený pstruh s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Pstruh uzený
  • 400 g Těstoviny Pappardelle
  • 125 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Pepř citronový
  • 3 ks Rajčata
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 34.5 mg
  • Draslík 461 mg
  • Vláknina 8419.3 mg
  • Vitamín A 8419.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvařené ve vroucí vodě al dente scedíme a necháme v teple.

  • 2

    Na středním plameni ve větším hrnci rozpálíme olivový olej a 2 minuty v něm restujeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a prolisovaný česnek, přidáme nadrobno nakrájená masitá rajčata, bílé víno, citronový pepř a na mírném ohni 3-4 minuty ohříváme. Přimícháme tenoučké plátky uzeného pstruha a jemně nasekaný kopr, chvilku přihřejeme.

  • 3

    Teplé těstoviny polijeme směsí z rajčat a uzeného pstruha.

Komentáře k receptu