Krémová salátová polévka s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Rýže loupaná
  • 800 g Salát hlávkový
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 220 ml Voda pitná
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 0.1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 914 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 448 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 370.6 mg
  • Draslík 111.8 mg
  • Vláknina 6880 mg
  • Vitamín A 6880 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na silnější nudličky.

  • 2

    Salát vložíme na minutu do vroucí vody a scedíme. Okapaný salát dusíme na másle 10 minut. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní vývar a udušený salát, sůl a vaříme na mírném plameni zhruba 20 minut. Poté polévku prolisujeme do čistého hrnce, zašleháme smetanu (3 lžíce dáme stranou) a necháme přejít varem a odstavíme. Do polévky vmícháme žloutky rozšlehané s odloženou smetanou a již nevaříme.

  • 3

    Polévku podáváme s dušenou rýží.

  • 4

    V mezičase uvaříme rýži. Na oleji za stálého míchání smažíme propláchnutou rýži, až zprůsvitní, poté zalijeme vodou a na mírném plameni dusíme zhruba 20 minut.

Komentáře k receptu