Kuře s pastou tandoori

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 110 g Jogurt bílý
  • 150 g Salát hlávkový
  • 20 g Zázvor celý
  • 200 g Zelenina nakládaná
  • 50 ml Limetková šťáva
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 kg Kuře
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Kmín mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 759 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 252.4 mg
  • Draslík 774.2 mg
  • Vláknina 3996 mg
  • Vitamín A 3996 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřata omyjeme a nasekáme na čtvrtky, prsní část zatlačíme směrem dolů, abychom získali rovnější plochu na grilování. Pak kousky naskládáme do varné mísy nebo na plech, potřeme je umixovanou pastou tandoori. Ta se skládá ze dvou stroužků česneku, 20 g zázvoru, 1 lžíce kmínu, 1 lžičky kurkumy, 2 lžic limetkové šťávy a bílého jogurtu. Maso necháme odpočinout na několik hodin v ledničce, aby se pasta vsákla.

  • 2

    Rozehřejeme gril, kuřata položíme kůží nahoru na rošt, pod rošt dáme misku na šťávu, aby mohla odkapávat a zavřeme gril. Grilujeme přibližně 40 - 45 minut.

  • 3

    Když jsou kuřata hotová, obložíme je listy hlávkového salátu a nakládanou zeleninou.

Komentáře k receptu