Těstoviny s roketou a kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 265 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Jogurt bílý
  • 220 g Kuřecí prsa
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 300 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 200 g Kuřecí křídla
  • 220 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 16 g Tymián čerstvý
  • 110 g Roketa
  • 200 g Kuřecí krk
  • 125 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 0.8 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 0.8 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Česnek
  • 0.8 ks Bobkový list
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 0.4 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 1.6 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 808 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 273 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 136.8 mg
  • Draslík 861.8 mg
  • Vláknina 12349.3 mg
  • Vitamín A 12349.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na másle osmahneme na nudličky nakrájenou mrkev přibližně 2 minuty. Vložíme nadrobno pokrájenou cibuli, na kostičky rozkrájená kuřecí prsa, na čtvrtky krájené žampiony, víno, 125 ml kuřecího vývaru, nadrobno nakrájený česnek, sůl a pepř. Rozmícháme Solamyl, 4 lžíce vody, smetanu, jogurt a vlijeme do směsi. Vložíme ještě pár lístků tymiánu a pod pokličkou vaříme 5 minut. Potom uložíme na kuřecí maso listy rokety, nemícháme, vaříme dalších 5 minut. Mezitím v hrnci uvaříme těstoviny. Pořádně je scedíme, nalijeme na ně kuřecí směs, na talíři pak ještě ozdobíme tymiánem a podáváme.

  • 2

    Kuřecí vývar:

  • 3

    Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkový list, černý pepř a vše necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Zbylý vývar lze zamrazit pro jiné použití.

Komentáře k receptu