Marocké kuře s lilkovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Lilek
  • 8 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 70 g Olivy černé
  • 1200 g Kuřecí stehna
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 40 g Tymián čerstvý
  • 200 g Okurka salátová
  • 30 g Koriandr čerstvý
  • 250 g Rajčata Cherry
  • 40 g Petržel kudrnka
  • 40 ml Melasa
  • 30 ml Olej olivový
  • 30 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 2 plátek Chléb toastový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1377 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 844.6 mg
  • Vláknina 6933 mg
  • Vitamín A 6933 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kuřecích stehen uděláme četné hluboké zářezy, vetřeme do nich bohatě marinádu, připravenou z níže uvedených surovin. Maso vložíme do mísy, polijeme marinádou a necháme hodinu uležet. Zatím připravíme 1 cm silné plátky lilku na salát, potřeme je lejem a 3 minuty grilujeme spolu s plátky toastového chleba.

  • 2

    Marinované kuře grilujeme 15 minut, průběžně otáčíme, aby se maso propeklo ze všech stran. Zbylou marinádu vlijeme na pánev a 5 minut povaříme. Do mísy nalámeme opečený chléb, přidáme nakrájená rajčata, okurku, olivy, bylinky a nakonec lilek. Z oleje, citronové šťávy, soli a pepře vyšleháme zálivku, kterou pooužijeme na salát až těsně před podáváním.

  • 3

    Uvařenou marinádou potíráme maso v posledních minutách grilování, aby se vytvořila křupavá kůrka.

Komentáře k receptu