Marocké kuře z jednoho hrnce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 100 g Zázvor celý
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička sů
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Dýně
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 485 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 85.3 mg
  • Draslík 2461.9 mg
  • Vláknina 8427.7 mg
  • Vitamín A 8427.7 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.8 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme je a opečeme na dvou lžících oleje. Vyjmeme je a dáme stranou.

  • 2

    Jednu cibuli nakrájíme na jemno, druhou na plátky. Rajčata oloupeme.

  • 3

    Cibuli nakrájenou na jemno smícháme s rajčaty na kostičky, strouhaným zázvorem a utřeným česnekem.

  • 4

    Na zbylém oleji osmažíme cibuli nakrájenou na plátky a přidáme kurkumu, kmín, koriandr i skořici. Po minutě přidáme cibulovou směs s rajčata a smažíme doměkka. Vrátíme kuřecí maso.

  • 5

    Dýni oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Přidáme ji do směsi spolu s cukrem, vinným octem a vývarem. Vaříme 30 minut.

Komentáře k receptu