Zelná polévka s rajčatovým protlakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 50 g Cibule
  • 15 g Olej olivový
  • 5 g Sůl
  • 150 g Zelí kysané
  • 2 g Bobkový list
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 3 g Pepř černý celý
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 700 ml Hovězí vývar základní
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1908 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 775.6 mg
  • Vláknina 11471 mg
  • Vitamín A 11471 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, trochu pokrájíme. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme trošku oleje, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, zasypeme mletou paprikou, osmahneme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Nyní přidáme zelí, brambory, rajčatový protlak, osolíme, okořeníme celým pepřem, bobkovým listem a vaříme do měkka.

Komentáře k receptu