Vařené rýžové koláčky - Džungpchjon

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Mouka rýžová
  • 3 g Sůl
  • 40 g Cukr krupice
  • 1 g Houby čerstvé
  • 5 g Droždí
  • 1 g Dýně
  • 1.7 g Oříšky piniové
  • 8 g Cicimek
  • 2 g Gardénie
  • 3 ml Kompot jahodový
  • 13 ml Olej stolní
  • 50 ml Víno rýžové čínské
  • 2.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0.9 mg
  • Draslík 23 mg
  • Vláknina 74.7 mg
  • Vitamín A 74.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýžový prášek prosejeme 2x přes husté síto se solí, aby se sůl dobře vmísila do prášku. Do této směsi přidáme rýžové víno, vlažnou vodu, čerstvé droždí a cukr. Ze směsi vymícháme těsto, které přikryjeme potravinovou fólií a silnou přikrývkou a necháme kynout 2 hodiny. Když těsto nabude, důkladně je promícháme, abychom z těsta vyhnali vzduch a necháme ještě hodinu kynout.

  • 2

    Cicimky otřeme vlhkou utěrkou, odkrojíme z nich dužinu a z dužiny vykrájíme květinové tvary. Houby propláchneme pod tekoucí vodou, na 1 hodinu je namočíme, potom je třením srolujeme a srolované nakrájíme na tenké kousky. Z piniových oříšků odkrájíme vršky, oloupeme je třením v utěrce a podélně je rozkrojíme. Dýňová semena opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme je třením v utěrce. Z květu gardénie otrháme okvětní lístky, které namočíme na hodinu do vody.

  • 3

    Když těsto podruhé vykyne, rozdělíme je na 3 části. Jednu část necháme bílou, druhou část obarvíme vodou, ve které jsme máčeli lístky gardénie a třetí část obarvíme šťávou z jahodového kompotu. Obarveným těstem naplníme formičky vrchní plochy těsta ve formičkách ozdobíme nakrájenými houbami, vykrojenými tvary cicimku a dýňovými semínky. Dno parního hrnce vyložíme utěrkou, nalijeme do hrnce vodu a přivedeme k varu. Když se voda začne vařit a z hrnce vychází pára, vypneme zdroj tepla a vložíme do hrnce naplněné formičky. Formičky s těstem v hrnci necháme ještě jednou 10 minut kynout. Poté, co těsto znovu nabyde, přivedeme znovu hrnec s vodou a plnými formičkami k varu a vaříme 20 minut na prudkém ohni, a ještě 10 minut na mírnějším ohni. Potom formičky opatrně z vody vyndáme, koláčky vyklopíme z formiček a potřeme olejem.

  • 4

    Koláčky podáváme studené, jako dezert.

Komentáře k receptu