Sirupový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 235 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 38.5 mg
 - Draslík 35.7 mg
 - Vláknina 2400 mg
 - Vitamín A 2400 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pudinkovou formu o obsahu 1l vymažeme máslem a vlijeme do ní zlatý sirup.
 - 
                                2
V míse smícháme hrubou mouku se 125g másla, strouhankou a cukrem. Promícháme a přilijeme tolik mléka, aby vzniklo řidší těsto. Nalijeme je do formy na sirup.
 - 
                                3
Formu přikryjeme pergamenovým papírem a alobalem a po obvodu upevníme provázkem. Vložíme do hrnce s vroucí vodou (voda má sahat do poloviny výšky formy) a ve vodní lázni vaříme asi 3 hodiny. Podle potřeby vodu doléváme.
 - 
                                4
Uvařený pudink vyklopíme a podáváme teplý.